Handige tips ontvangen over bedrijfsgeschenken?
Fiscale voordelen, originele cadeautips en leuke nieuwtjes ontvangen over alles wat met relatiegeschenken te maken heeft?
Door jouw e-mail op te geven schrijf je je in op onze nieuwsbrief en ga je akkoord met ons privacybeleid.
Zijn eindejaarsgeschenken voor personeel en klanten fiscaal aftrekbaar?
Denkt u aan een origineel bedrijfsgeschenk voor uw werknemers of relaties? Maak u dan geen zorgen want ook de fiscus beseft het belang van relatiegeschenken! Alsof de appreciatie en tevredenheid van uw personeel of klanten nog niet genoeg was, werd het sinds 2017 als werkgever fiscaal aantrekkelijker om geschenken te geven. Hieronder een verduidelijking van de veranderingen op vlak van belasting en fiscaliteit.
Hoe zit het voor uw personeelsgeschenken?
De totale kost van personeelsgeschenken zijn 100% aftrekbaar, indien de waarde van het geschenk kleiner is dan €40 (incl. BTW). Bovenop deze regel geldt dat de werknemer volledig wordt vrijgesteld van BTW indien de waarde van het geschenk kleiner is dan €50 (incl. BTW). Hierbij moet je wel oppassen dat dit slechts toepasbaar is op ten hoogste één relatiegeschenk per jaar per persoon en dat het gaat over collectieve geschenken.
Wat met relatiegeschenken voor niet-personeel?
Voor relatiegeschenken ligt de wetgeving nog iets anders. Zo zijn relatiegeschenken aan klanten, leveranciers of tussenpersonen 50% fiscaal aftrekbaar, indien de waarde kleiner is dan € 125 (incl. BTW). Bovendien is de btw volledig recupereerbaar is bij een relatiegeschenk van maximum €50 (excl. BTW). Dit is slechts toepasbaar op ten hoogste één relatiegeschenk per jaar per persoon.
Nu het wetsvoorstel goedgekeurd is, kunnen werkgevers hun personeel nog beter in de bloemetjes zetten.
Kris Peeters
VICE-PREMIER
Minister van Werk, Economie en Consumenten
RewardU dus ook fiscaal aantrekkelijk
Wij zijn alvast enthousiast over de aanpassingen die de voorbije jaren werden gedaan om de wetgeving aantrekkelijker te maken.

Ons doel is namelijk bedrijven de kans te geven om eens origineel uit de hoek te komen daarom positioneren wij onze geschenken ruim onder de vermelde limieten.

Ben ook jij nog op zoek naar een persoonlijk bedrijfsgeschenk? Hier vind je meer over onze degustatieboxen!
SEPTEMBER, 14/2018